Over Passport for Work

Heb je als werkgever in een overspannen arbeidsmarkt moeite met het vullen van openstaande vacatures in je bedrijf? Krijg via Passport for Work een geheel andere kijk op het werven van nieuwe medewerkers. Passport for Work begeleidt en ondersteunt werkgevers in het vinden van duurzaam inzetbare kandidaten. Zo werkt Passport for Work met zogenoemde baanprofielen in plaats van de traditionele vacaturetekst. Nu geldt dat voor de meest voorkomende functies in de bouw, de zorg en techniek. Op termijn wordt het aantal baanprofielen (ook uit andere branches)uitgebreid. Het platform Passport for Work zorgt voor de rest: het koppelt baanprofielen aan de best passende skillprint in de tool. 

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Baanprofiel in plaats van vacaturetekst

Werkgevers krijgen de gelegenheid om hun vacatures om te zetten naar zogenoemde baanprofielen. Baanprofielen zijn vacatureteksten beschreven in de mate van benodigde skills van de toekomstige medewerker. Baanprofielen zijn niet samengesteld op basis van (gedateerde) diploma’s en werkervaring. De baanprofielen in de tool zijn al ingevuld, maar je kunt ze zelf op maat maken Al naar gelang de behoefte aan bepaalde skills. Het systeem doet de rest: per baanprofiel wordt gekeken naar passende kandidaten die een skillprint hebben gemaakt. Matchen de data op skillsniveau met elkaar, dan krijgt de passende kandidaat een uitnodiging om in contact te komen met jou als werkgever.

Wat is de rol voor de arbeidsmarktprofessional?

Het invullen van Passport for Work is geheel gratis en kan op ieders eigen tempo plaatsvinden. Om de tool in te vullen, is een account nodig. Maak eenvoudig een account aan via de knop account aanmaken. Vervolgens ontvangt de kandidaat een verificatiecode. Vul deze code in en start met de games en quizvragen! In de tool is online coach Guus beschikbaar voor nadere uitleg.

Contact voor werkgevers

Laat je gegevens achter en wij nemen contact op